дом Общество Жителите на „Мътница“ искат обявяване на бедствено положение заради липсата на вода...

Жителите на „Мътница“ искат обявяване на бедствено положение заради липсата на вода в квартала

0
ДЯЛ

Жителите на „Мътница“ ще протестират срещу безводието в квартала. Тази вечер от 18.00 часа недоволните ще се съберат пред кино „Херсон“ в Шумен. Колоната ще премине по пешеходната зона на булевард „Славянски“ до Областна администрация.
Жителите на квартала искат да бъде обявено бедствено положение поради трайното безводие.
„Близо пет месеца в квартала няма вода. Шахтовият кладенец, който захранва „Мътница“ е с нулев дебит. Близо 800 души в момента не са на воден режим, а буквално на безводие“, обяви за 24shumen.com главният специалист на квартал Цветанка Милкова. Тя обясни още, че на територията на квартала има 8 дълбоководни сондажа. Някога те са подавали част от водата за Шумен. От 1991 година обаче ВиК спира да стопанисва кладенците и в момента те са разрушени и ограбени.
„Бе взето решение да се възстанови сондажен кладенец №5. Той се изчисти и ремонтира. Бе направено пробно водочерпене. Дебитът се оказа добър, но вече месец ВиК не предприема действия тази вода да стигне до жителите на квартала“, уточни Милкова и изрази недоумение, защо през времето ВиК е допуснала дълбоководните кладенци да бъдат в подобно лошо състояние, а днес се искат пари от Община Шумен, която да ги възстанови.
Днес главният специалист на квартала внесе искане в Община Шумен и Областната управа за обявяване на бедствено положение в „Мътница“. Милкова е представила и подписка, в която са се включили над 200 жители на квартала.
„От МРРБ искат купища документи, за да черпим вода от дълбоководен кладенец №5. Въпреки, че всичко е подготвено и внесено не знам, защо вече месец се бавят, а ние продължаваме да стоим на сухо при това в условията на COVID кризата“, жалва се още Милкова и добави, че целта на протеста е да се ускорят действията на отговорните институции за решаване на проблема с безводието в квартал „Мътница“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират алеите в Градската градина
Следваща статияТри жертви на COVID-19 в Шуменско за четири дни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here