дом Общество Жителите на Дибич получиха върбови клонки за Цветница в ремонтирана църква

Жителите на Дибич получиха върбови клонки за Цветница в ремонтирана църква

0
ДЯЛ

Обновена и изцяло ремонтирана е за светлите християнски празници Цветница и Великден е църквата „Св. Троица“ в Дибич. Реновирането на храма стана възможно благодарение на усилията на енорийския свещеник протойерей Иван Павлов и финансовата подкрепа на бизнесмени от Шумен и селото. Кметът на Дибич не е сред дарителите.
„За три месеца в рамките на 8 хиляди лева с подкрепата на църковното настоятелство и местни хора, реализирахме успешно проекта за църквата. Жителите на селото са добри хора и истински християни, постарахме се да имат почти нова църква. Заслужават този жест“, заяви за 24shumen.com отец Иван.
Изцяло е ремонтирано предверието към храма с нова дограма. Дарителите са закупили съвсем нови пътеки. Боядисана в бяло е оградата.
Изцяло обновена е и църковната къща за посрещане на гости.
Заради липса на финанси моят предшественик отец Емил не можа да извърши ремонта. С молитва и пост църквата вече има свои дарители. Просто нещата се случват в позитивен план, сподели отец Иван. Хората бяха много доволни и ме поканиха да живея в къщата за гости. Невъзможно е тъй като имам две малки деца, обясни свещеникът, трогнат от признанието на местните.
За привличането на хората към вярата много е важен външният вид на църквата. А след това с молитвата, убеден е духовникът.
Храмът в Дибич е един от най-старите на територията на Шуменска област. Строен е през 20 -те години на 19 в.
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще бъде поканен за богослужение в обновената църква.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДесетки миряни се стекоха в храма в “Мътница” на Цветница
Следваща статияЗапочва Страстната седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here