дом Общество Жест: Пенсионираха трима православни свещеници, но остават да служат

Жест: Пенсионираха трима православни свещеници, но остават да служат

0
ДЯЛ

Трима православни свещеници от Шуменска духовна околия въпреки, че са навършили пенсионна възраст, продължават да служат. Информацията бе потвърдена и от енорийски свещеник.
Те са добри свещенослужители, притежават необходимите качества, остават да служат. Не са лишени от права, заяви за 24shumen.com Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той уточни, че излизането в пенсия не е проблем и няма да попречи да си вършат съвестно работата, както са го правили досега.
В Българската православна църква при дефицит на свещеници е нормална практика духовно лице, навършило необходимата за пенсия възраст да продължава да служи, докато може, коментира отец Андрей от Нови пазар. За нас всеки кадър на БПЦ е ценен, уточни той. Щом веднъж си сложил расото няма как, когато чуеш звън на камбана или хората имат нужда от духовна подкрепа да не се притечеш, категоричен бе отецът. Той уточни, че един свещенослужител в района на Нови пазар вече си подготвял документите за пенсия.
За пенсионирането на отец Неделчо от Велики Преслав потвърди и главният свещеник във втората българска столица, отец Николай.
Да, пенсиониран е. Но ще продължи да служи, защото той е клирик с авторитет и един от доайените на Църквата, каза още той.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИсторията на баба Николинка: Да посрещнеш зимата без надежда и… покрив над главата си
Следваща статияМеждународен симпозиум започва във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here