дом Общество Жест: Дете събира „парички за очила на мама“

Жест: Дете събира „парички за очила на мама“

0
ДЯЛ

Заради невъзможност млада жена да си купи очила с диоптър, 7-годишната й дъщеря продава любимите си предмети и играчки. За целта малката Гергана Б. е отворила мини щанд на ул. „Цар Освободител“. Изложила е любимите си предмети и играчки, продава ги на минувачи за символична цена, съобщи дама, която вече си е купила „от стоката“. „Гледката е затрогваща. Едва сдържах сълзите си, когато детето ми обясни каузата си“, разказа жената.
Гергана споделила, че сама е взела решението „да помогне на мама“. Никой не й е въздействал.
Детето живеело с майка си, която много работела. И след преглед на очите се оказало, че трябва да носи очила с диоптър. Майката признала, че не може да си позволи да купи очилата заради непосилната за семейството цена. Тогава Гергана „без да се колебае“ решила да действа.
На мини-сергията има и рисунки на момиченцето, гривнички, даже детска чанта, която са й подарили неотдавна. Цената е символична за всеки джоб. Помага и усмивката, с която детето посреща минувачите.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСкъсан електропровод възпрепятства движението пред ШУ
Следваща статияМВР алармира: Нова опасна дрога залива пазара