дом Здраве Есенни вируси ни атакуват, 3-ма пък са заразени със сифилис

Есенни вируси ни атакуват, 3-ма пък са заразени със сифилис

0
ДЯЛ

Ръст на регистрираните случаи на остри респираторни заболявания, отчете за изминалата седмица Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Шумен – 51 срещу 33 да предходния период. От тях 25 са случаите на остри респираторни заболявания (ОРЗ) и грип срещу 20 за предходната седмица. Есенните вируси са в ход в цялата страна. Те протичат с хрема и болки в гърлото, може и без температура, като заболяването трае от 3 до 5 дни, твърдят специалисти.
Двама души в село Ивански и един в Шумен са установени със сифилис, отчитат още от РЗИ.
С по един случай повече са случаите на ентероколити и ротавирусен гастроентерит. Регистрирани са двама със салмонелоза, пет са случаите на варицела в Шумен.
При двама е установена туберколоза, а при трима души – ламблиоза.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Потвърдиха ареста на мъж, разследван заедно с баща си за убийството на свой съселянин
Следваща статияПреплетоха изкуство и отпадъци чрез артистична инсталация до Младежката сфера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here