дом Здраве „Есенна седмица на здравето“ организира Регионалната здравна инспекция

„Есенна седмица на здравето“ организира Регионалната здравна инспекция

0
ДЯЛ

Във връзка с реализиране на дейности по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести (НППХНБ)2014-2020 г., Регионална здравна инспекция – Шумен организира „Есенна седмица на здравето 2017 г.“. Целта е разширяване на инициативите за промоция на здраве и повишаване на информираността на населението за основните предпоставки за здравословен начин на живот.
„Ден на здравето“ – здравно-образователна кампания чрез дискусии и презентации за деца в детски градини и училища от община Никола Козлево ще се проведе на 9 ноември.
Ученици от VIII клас на Професионална гимназия по икономика и СУ „Панайот Волов“, съвместно с Общински здравен център (ОЗЦ) ще проведат викторина на тема: „Модерно ли е да се пуши?“
Скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи с уред „SmokerLyzer” ще има в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Корпус I от 10.00 часа на 21 ноември и 23 ноември от 10.00 часа в Корпус II.
Организиране и провеждане на четвърто издание на ежегодният спортен празник Четвърто издание на ежегодният спортен празник „Спортът е здраве“ ще се проведе с участието на ученици от IV клас на НУ „Илия Р. Блъсков“, НУ „Княз Борис I“, СУ „Йоан Екзарх Български“ и СУ „Сава Доброплодни“ на 24 ноември от 12.00 ч. съвместно с Общински здравен център (ОЗЦ) гр. Шумен;
Предвидени са и Тематични беседи от представители на РЗИ– Шумен в детски градини и училища по заявка от медицински специалисти от област Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНемски експерти реставрираха част от Преславското златно съкровище
Следваща статияГорски „арестуваха“ 4 каруци и 11,6 кубика дърва за седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here