дом Общество ЕРП Север подпомага популацията на защитения бял щъркел

ЕРП Север подпомага популацията на защитения бял щъркел

0
ДЯЛ

Служители на компанията монтират платформи за щъркелови гнезда за предпазване на птиците от проводници под напрежение

Загрижено за безопасността на щъркелите семейство от варненското село Брестак сигнализира електроразпределителното дружество в Североизточна България за гнездо, намиращо се в опасна близост до проводниците на въздушен електропровод. Служители на ЕРП Север откликнаха своевременно на подадения сигнал и монтираха платформа, която да държи щъркеловото гнездо на безопасно разстояние от жиците и да предотврати евентуален контакт с провеждащото ток съоръжение.
През последните месеци компанията е поставила десетки подобни платформи на местата, избрани за гнездене от защитения пернат вид – стълбовете от електроразпределителната мрежа. Периодът преди пролетната миграция на птиците е изключително подходящ за този вид дейности за подпомагане увеличаването на популацията от щъркели чрез осигуряване на по-безопасни условия за отглеждане на поколение.
От началото на пролетния сезон ЕРП Север планира внимателно и дискретно защитаване на вече изградените и новоизграждани от пристигналите от топлите страни птици с цел ненамеса в естествените им навици по време на размножителния им период. Известно е, че грубото вмешателство в живота на щъркелите по време на гнезденето би могло да ги направи неспокойни и да ги прогони от избраното населено място.
Електроразпределителното дружество извършва периодични огледи по съоръженията, върху които птиците обичайно изграждат домовете си. Паралелно с профилактиката на електроразпределителната мрежа с цел предоставяне на качествена услуга на клиентите, електроспециалистите следят и за опасно надвиснали над жиците клонки и слама от щъркеловите гнезда. ЕРП Север реагира и на информация, подадена от Дружеството за защита на птиците, както и на сигнали на кметове и граждани от съответните населени места. Продължават и планираните инвестиции на електроразпределителната компания в защитни за птиците компоненти по електропроводите – птицебрани и птицезащитни изолационни покрития на носещите изолатори.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРезултатът от оценката: Минералната вода в Мараш е годна за балнеология
Следваща статияГлавният прокурор разпореди проверка на дейността на партия ДОСТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here