дом Политика Ердоган поздрави ДПС във видеообръщение

Ердоган поздрави ДПС във видеообръщение

0
ДЯЛ

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган поздрави ДПС в близо 3-минутно видеообръщение преди началото на 10-ата Национална конференция на партията, която се провежда онлайн днес. Случващото се показва коренната промяна в политиката на Анкара към ДПС.
„Вярвам, че Движението за права и свободи, което има важно място в българската демокрация, ще продължи по своя път по-всеобгръщащо и грижовно”, заяви президентът на Турция и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Ердоган поздрави делегатите на конференцията и благодари за любезната покана, заявявайки, че държи да се знае, че дори да не може да присъства на конференцията, то сърцето му е заедно с участниците в нея.
Турският президент пожела успешно протичане на конференцията, тя да допринесе за добруването на сънародниците в България, както и успехи на всички братя, начело с председателя, който ще встъпи в длъжност след провеждане на конференцията по волята на делегатите.
„Поради пандемията, повлияла както на целия свят, така и на Турция, се наложи да проведем много от мероприятията „на закрито“.
Свидетели сме на последователните усилия на България в борбата с коронавируса, под ръководството на моя скъп приятел премиерът Борисов.
В тази битка Турция подкрепя според възможностите си приятелски и братски народи, водена от разбирането „Приятел в нужда се познава“
Бяхме до България в най-критичния период на епидемията с медицинска помощ и подкрепа. В тази връзка изказвам своите съболезнования на нашите съседи и сънародниците ни, загубили близките си в коронавирусната епидемия.
Ще продължаваме да подкрепяме България, основавайки се на взаимното ни добросъседство, приятелство и сътрудничество“
, каза президентът на Турция.
Отбелязвайки, че пандемията отново е напомнила за значимостта на взаимоподкрепата и споделянето, Ердоган допълни:
„Ключът за успеха във всяка една област – от политическите битки до усилията за разширяване на правата и свободите-се крие в заедността и единството.
Убеден съм, че през новия период Движението за права и свободи, извоювало си своето значимо място в българската демокрация, ще продължи по своя път с по-всеобгръщащо и по-грижовно отношение.
Турция ще продължи да подкрепя България, основавайки се на взаимното ни добросъседство, приятелство и сътрудничество.
Приключвайки думите си с тези мои мисли, отново ви благодаря за любезната покана и пожелавам успешно протичане на конференцията.
Във ваше присъствие искам да изразя своята обич и уважение към цяла България и към всички сънародници, живеещи в България“.

Всички основни политически сили в Турция поздравиха ДПС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Бус блъсна и уби пешеходец в Разградско
Следваща статияКабинетът „Борисов“ реши: Частичният локдаун остава поне до 21 декември!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here