дом Общество Енерго-Про: Сумите по последните сметките на шуменци са се увеличили с 11,7%

Енерго-Про: Сумите по последните сметките на шуменци са се увеличили с 11,7%

0
ДЯЛ

Последните високи сметки за ток шокираха за пореден път шуменци. Те изляха недоволството си от скока на сумите във фактурите в социалните мрежи веднага след като си видяха сметките. Част от съгражданите ни се оплакаха от почти двойно повишение на сумите.
По този повод 24shumen.com се свърза с представител на Енерго-Про.
Ето и отговорите на Енерго-Про на зададените от нас въпроси:
-С колко процента са по-високи новите сметки за ток спрямо тези от миналия месец?
-По данни на Енерго-Про потребената електроенергия в областите Шумен и Търговище през декември 2018 г. в сравнение с декември 2017 г. се е повишила с 12,2 %, а сумите по сметките са се увеличили с 11,7%.
-На какво се дължи скокът на сумите в последните фактури на гражданите?
-Вече са фактурирани януарските сметки на част от клиентите. Дружеството е отчело потреблението на битовите клиенти между 20 декември 2018 г. и 7 януари 2019 г. Това означава, че клиентите имат различен отчетен период. За някои той обхваща в различна степен празничните и почивните дни, когато консумацията на електроенергия традиционно е по-висока. Допълнително, потреблението в Североизточна България се е повишило през последните дни на декември, когато температурите са се понижили чувствително спрямо тези в началото на месеца.
Специалисти отчитат, че в сравнение с месец ноември, среднодневните температури в Шуменска област са били с 6 градуса по-ниски, което неминуемо се отразява на консумацията на ток. Сметките за електроенергия са в пряка зависимост от индивидуалното потребление на всеки клиент и от броя и ефективността на използваните електроуреди.
-Защо при проверка на сайта за дължимото към Енерго-Про не работят функциите за посочване на датите за периода?
-Бихме искали да уточним, че интернет страницата на Енерго-Про е достъпна. Информацията за дължимите суми на клиентите на компанията се обновява всеки работен ден. В модула „Проверка на сметка“ на страницата на Енерго-Про е публикувана информация за датата на фактурата, размера на сметката и срока на плащане. Информация за индивидуалната дата на отчет всеки битов клиент може да намери на страницата в меню „Клиенти“, секция „График на отчитане на електроенергия – Битови клиенти“.
-Какво трябва да знаят гражданите, които искат да подадат жалба при Вас срещу високите сметки?
-Клиентите могат да бъдат консултирани относно размера на сметката си на телефон 0700 800 61 или имейл service@energo-pro.bg. Писмено запитване може да бъде направено лично от титуляра в Център за обслужване на клиенти на компанията или сканирано и собственоръчно подписано на имейла.
-Има ли вече подадени жалби срещу по-високите сметки за ток, защото недоволството на хората залива социалните мрежи?
-До момента за Шуменска област има постъпило 1 заявление за проверка на месечната сметка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧиталища си разпределиха държавната субсидия
Следваща статияЖители на „Макак“ и „Мътница“ се готвят да блокират кръговото край Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here