дом Общество Експерт: Само средните и малки фирми съкращават персонал заради кризата

Експерт: Само средните и малки фирми съкращават персонал заради кризата

0
ДЯЛ

В големите предприятия и фирми не се извършват съкращения на работници и служители, докато в малките и средни фирми тече преструктуриране на работна сила и освобождаване на персонал. Това заяви пред 24shumen.com Радостин Павлов, експерт към КНСБ Шумен.
Според него в големи структури са предприети изключително адекватни мерки, като грижи за здравето на хората, дезинфекция, работните процеси вървят на високи обороти. И на този етап не се предвиждат масови съкращения.
Не такава оптимистична обаче е ситуация в по-малките предприятия. Тук вече били регистрирани съкращения на работници и служители даже в нарушение на трудовото законодателство. Именно тук по думите на експерта, ще се почувства цялата тежест на кризата.
В КНСБ вече постъпват сигнали за освобождаване на персонал, макар не в големи мащаби.
Специалистът не скри очакванията си за по-сериозен удар, свързан с безработицата.
Той бе категоричен, че Кодексът на труда е валиден и в условия на извънредно положение и не може да се освобождават работещи в противоречие с трудовото законодателство и без предизвестия.
„И Шумен не прави изключение на фона на случващото се в страната. Най-засегнати от кризата са секторите търговия и туризъм. Звънят ни потърпевши“, сподели председателят на шуменската структура на КНСБ Анета Денева.
24sumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия80-годишната баба Надие дари пенсията си на болницата в Исперих
Следваща статияОбщина Каспичан снабди с дезинфектанти всички домоуправители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here