дом Общество Експертите на РИОСВ Шумен извършиха 94 проверки през септември

Експертите на РИОСВ Шумен извършиха 94 проверки през септември

0
ДЯЛ

През септември експертите на РИОСВ Шумен са извършили 94 проверки на 89 обекта – 56 са планови, а 38 са извънредните. В рамките на осъществения контрол са дадени 36 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.
Общо събраните суми от РИОСВ Шумен са 3699,66 лв., като от текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС те са 1699,66 лв. Наложените имуществени санкции и глоби са 2000 лв. Общо 1359,73 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти.
Приети и обработени са 10 сигнала, като са извършени 7 проверки – за 2 сигнала са изпратени писма по компетентност и за един е направена проверка и по документи. Спасени и изпратени в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани” – Стара Загора са 3 птици от видовете „Домашна кукумявка“, „Тръстиков блатар“ и „Бял щъркел“.
Директорът на РИОСВ Шумен е издал наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция на „Нес-Нови енергийни системи“ ООД в размер на 1000 лв. за административно нарушение – изхвърляне на отпадъчни води в дъждовен канализационен колектор, заустващ във воден обект (язовир).
През месеца е издадено и наказателно постановление, с което е наложена текуща месечна санкция на „Алкомет“ АД в размер на 292 лв. (на основание чл. 69, ал. 1 от ЗООС) за наднормено замърсяване с отпадъчни води.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпипаха „художници“, нашарили с надписи градинката пред къща „Елеонора“
Следваща статияЗапочна програмата за обучение на училища посланици на Европарламента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here