дом Общество Експертен съвет да се ангажира с проблемите с водата, предлага Явор Якимов...

Експертен съвет да се ангажира с проблемите с водата, предлага Явор Якимов от ВМРО

0
ДЯЛ

Да се създаде Експертен съвет към Общински съвет – Шумен за решаване проблемите с водата и справяне с водната криза. Да се подкрепи общинска администрация и респективно кмета в действията им, предлага общинският съветник от ВМРО Явор Якимов. В докладна той призовава да се прекратят популистките и политически изказвания и да се даде думата на специалистите. Документът ще бъде обсъден на предстоящата извънредна сесия на ОбС на 4 юни.
Съветникът смята, че съветът трябва да се състои от пет души, а председател да бъде зам.- кметът по строителство. В състава да влязат представител на общинска администрация, на ВиК и хидроинженери.
Срок на действие – една година от момента на създаването му, а решенията да се вземат с гласовете на повече от половината членове.
След приключване на дейността Експертният съвет да се отчита с доклад пред Общинския съвет Шумен.
Членовете да се събират всяка седмица на заседание, като се изготвя протокол с взетите решения. Те не получават заплащане за участието си.
Съветът да набележи мерки да подобряване на състоянието на водопреносната мрежа от язовир „Тича” , възможности за включване на алтернативни източници, включване към система „Дунав”. И не на последно място – възможност за закупуването на хидрофорни съоръжения за училища, детски градини, социални домове, старчески домове и МБАЛ – Шумен.
ОбС и общинска администрация да съдействат на Експертния съвет за осигуряването на неговата дейност, се предлага още в докладната на Явор Якимов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНадрусан младеж подкара шуменско „Ауди“ по улиците на Омуртаг
Следваща статияАктьорът Милен Димитров спечели и на трета инстанция дело за незаконно уволнение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here