дом Общество Екоинспекцията с глоби за 38 собственици на билкозаготвителни пункта

Екоинспекцията с глоби за 38 собственици на билкозаготвителни пункта

0
ДЯЛ

Собствениците на 38 билкозаготвителни пункта ще бъдат санкционирани от РИОСВ – Шумен. От 140 билкозаготвителни пункта на територията на шуменската Екоинспекция, собствениците на 38 не са подали в срок отчет за дейността си през изминалата година. Съгласно Закона за лечебните растения за непредставяне на информация за изкупените, обработените и реализирани билки и техния произход по позволително, както и за складовите наличности физическите лица ще бъдат наказани с глоба от 100 до 1 000 лв., а юридическите – с имуществена санкция от 300 до 2 500 лв.
На територията на област Шумен са регистрирани общо 68 билкозаготвителни пункта и складови бази на физически и юридически лица. За тях отчети са подали 42 собственика. 26 пункта не са отчели дейността си.
На територията на област Търговище билкозаготвителните пунктове и складови бази на физически и юридически лица са 72. От тях за 12 пункта не са подавани отчети.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроект: Ще благоустрояват пазара във Велики Преслав
Следваща статияЮлиян Вълчев е подал оставка като директор на ОЖИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here