дом Общество Екоинспекцията наложи 1 000 лева санкция на „Карлсберг България“

Екоинспекцията наложи 1 000 лева санкция на „Карлсберг България“

0
ДЯЛ

Издадено е наказателно постановление за имуществена санкция в размер на 1 000 лв. на „Карлсберг България“ АД за превишение на индивидуални емисионни ограничения, предвидени в комплексно разрешително и е осъществен състав на чл.200, ал.1, т.6 от ЗВ, съобщиха от РИОСВ-Шумен.
Експертите на екоинспекцията са извършили през март 106 проверки, при които са проверени 91 обекта. От извършените проверки 67 са планови, а 39 – извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 56 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. За установени административни нарушения са съставени 10 акта, от тях 9 по Закона за лечебните растения и 1 – по Закона за чистотата на атмосферния въздух. През отчетния период са постъпили и предприети действия по 8 сигнала.
За периода са събрани средства в размер на общо 11 813,19 лв. Събраните суми по наложени глоби и санкции възлизат на 10 618,19 лв. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС са събрани 1 195,00 лв. Разпределени и преведени на съответните общини са общо 965,00 лв., като най-големи приходи от платени санкции по чл. 69 от ЗООС е получила община Попово – 775,60 лв.
Директорът на РИОСВ – Шумен е издал 16 наказателни постановления за налагане на глоби и имуществени санкции на обща стойност 6 450 лв. 9 наказателни постановления са издадени на физически лица, занимаващи се с билкозаготвителна дейност, които не са представили обобщена информация за изкупените, обработени, реализирани и налични количества билки в организирания от тях билкозаготвителен пункт.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Непълнолетен и тийнейджър отиват на съд за блудство с малолетна
Следваща статияВ Шумен обявиха старта на Национална кампания на Мрежата от ОИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here