дом Общество Екоексперти обучаваха млади еколози

Екоексперти обучаваха млади еколози

0
ДЯЛ

Експертите на РИОСВ – Шумен посрещнаха студенти ІV курс от ШУ „Епископ Константин Преславски“, специалност „Екология и опазване на околната среда“ в Информационния център по повод Деня на Натура 2000.
Информационната среща запозна студентите със защитените зони по Директивата за птиците и Директивата за хобитатите, които са в границите на шуменската екоинспекция. Младите еколози изгледаха документален филм за защитените територии „Шуменско плато“ и „Котленска планина“. Те преминаха и през практическо обучение за използване на Информационната система за защитени зони от екологичната мрежа на Натура 2000.
Натура 2000 е общоевропейска мрежа, съставена от защитени зони, целяща да осигури дългосрочното оцеляване на най-ценните и застрашени видове и местообитания за Европа, в съответствие с основните международни договорености в областта на опазването на околната среда и биологичното разнообразие. Целта на тази екологична мрежа е да поддържа биологичното разнообразие съвместно с устойчивото регионално развитие, включително в икономически, социален и културен контекст.
Понастоящем, Европейската Натура 2000 мрежа включва над 27 300 зони, покриващи общо повече от 18% от територията на 28 Европейски държави. В момента националната мрежа Натура 2000 в България обхваща 114 зони за опазване на дивите птици и 228 зони за опазване на дивите местообитания, с покритие съответно 20,4% и 29,5% (общо покритие 33,8%).
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДепутатът Иван Иванов дава на съд бившия кмет на Шумен за клевета
Следваща статияВижте отговорите на матурите за 7 и 12 клас