дом Общество Екоексперти и деца се забавляваха заедно в Световния ден на Земята

Екоексперти и деца се забавляваха заедно в Световния ден на Земята

0
ДЯЛ

РИОСВ и „БУЛЕКОПАКТ“ АД Шумен проведоха съвместни инициативи пред деца и ученици по повод Световния ден на Земята-22 април. На малчуганите от ДГ „Братя Грим“ в Шумен експертите разказаха екологична приказка за разделното събиране.на отпадъци. Децата с интерес се включиха в подготвените екоигри.
Пред първокласниците от ОУ „Княз Борис I“ беше представена презентация за възможностите за намаляване на пластмасовите отпадъци чрез рециклирането. Учениците показаха завидни умения и интерес в подготвените игри. Те се обединиха около идеята, че разделното събиране на отпадъците опазва околната среда и спомага за по – чиста природа.
Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април за привличане на вниманието върху опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея. За първи път инициативата се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г.. Целта е да се обединят хора от цял свят в защита на околната среда. Тази година фокусът на кампанията е върху цялостната промяна на човешката нагласа и поведение относно пластмасите и ще премине под мотото „Свят без замърсяване от пластмаси“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлизо месец издирваха мъж от Каолиново, той станал говедар в село
Следваща статияЛек автомобил и ТИР катастрофираха край Хан Крум (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here