дом Общество Екарисажът vs ОДБХ: Нов епизод от драмата

Екарисажът vs ОДБХ: Нов епизод от драмата

0
ДЯЛ

Ново дело по жалба на фирма „Брамас“ срещу Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) образува Административният съд в Шумен.
В документа фирмата, обслужваща Екарисажа обжалва мълчалив отказ на официален ветеринарен лекар от ОДБХ. Той се отнася за разпореждане на главен инспектор от Дирекцията за спиране на дейността в обект „Екарисаж“ за обезвреждане на странични животински продукти от категория 1 и 2.
Жалбоподателят счита, че разпореждането следва да бъде отменено в тази му част, тъй като контролните органи са установили при повторна проверка, че нарушенията, описани в него и дали основание за спиране на дейността в обекта, са изцяло отстранени. Сочи се още, че „Брамас – 96“ АД е сключило и договор с „Холсим България“ АД за оползотворяване на месокостното брашно, произведено в Екарисажа при преработката на СЖП категория 1 и 2 и не е налице риск за общественото здраве и здравето на животните.
Поради това на 7 юни тази година, дружеството е депозирало заявление за отмяна на разпореждането за спиране на дейността на Екарисажа, по което официалният ветеринарен лекар не се е произнесъл. Липсата на изрично постановен акт „Брамас – 96“ АД възприема за незаконосъобразен мълчалив отказ и отправя искане за отмяната му.
По повод на оспорването Административен съд Шумен образува дело. То ще се гледа на открито заседание на 16 октомври тази година от 9.30 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНяма регистрирани случаи на заболели от Африканска чума свине в областта
Следваща статияДесетки дариха кръв в Шумен за нуждаещите се от цялата страна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here