дом Общество Езиковата гимназия в Шумен – училище посланик на Европейския парламент

Езиковата гимназия в Шумен – училище посланик на Европейския парламент

0
ДЯЛ

Общо 30 нови училища от цялата страната ще се включат в Програмата за училища, посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година. Основната цел на програмата е да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация и да ги включи активно в създаването на европейския дневен ред. Сред тях има представители на профилирани гимназии, средни училища и професионални гимназии. Шуменската Профилирана гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ е една от избраните да се включат в програмата.
На 29 септември 2017 г. изтече определеният срок за кандидатстване за учебните заведения, желаещи да се включат в Програмата за училища посланици на ЕП. Кампанията предизвика голям интерес, като своята кандидатура подадоха над 140 училища от всички области в България.
Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз. Програмата е с дългосрочен хоризонт, като през всяка следващата учебна година ще добавя към мрежата си нови учебни заведения.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДа я подкрепим! Анелия Карагьозан с номинация за „Жена на годината` 2017“
Следваща статияОкръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 24-годишен мъж за грабеж на възрастна жена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here