дом Здраве 66 нови случая на COVID-19 за три денонощия в Шуменско

66 нови случая на COVID-19 за три денонощия в Шуменско

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

66 са новорегистрираните жители на област Шумен, които са дали положителен тест за COVID-19 през последните три дни. Това съобщиха от РЗИ-Шумен.
За отчетения период болестта е взела нова жертва. В петък е починал мъж на 70 години. С него броят на починалите в областта вече достигна 44 души.
Излекуваните са 329.
Под карантина са поставени 1 163.
Хоспитализираните са 107 души. На домашно лечение към момента са 847 жители в областта.
33-ма са далите положителен за COVID-19 тест на 30 октомври в Шуменско. Най-възрастният от пациентите е мъж от село Драгоево на 89 години, а най-млад е 28-годишен шуменец. 15 са жените, а мъжете са 19 на брой.
Регистрираните в община Шумен са 18, като е един е от село Мараш, а останалите са от областния град. От заразените седем са жени, а 11 са мъже.
Шестима са заразените в община Велики Преслав на 30 октомври. Това са трима мъже и три жени. Двама от болните са от Кочово и Драгоево, а четирима от старопрестолния град.
За същия период трима са дали положителни проби в Нови пазар и един в село Стоян Михайловски.
Три са случаите във Върбица от петък, по един – в общинския център и в селата Тушовица и Чернооково.
Заразен мъж е установен в Тимарево, един случай е регистриран и във Венец.
Девет са положителните проби на 31 октомври. От тях шест са при жени, а три при мъже.
Най-възрастният заболял е жена на 54 години, а най-младия – мъж на 36 години.
Пет са случаите на коронавирус в Шумен в неделя. Позитивна е и пробата на инфектиран в Мараш. Случай на болестта е установен и в село Марково.
По един са случаите в Ясенково и Борци.
24 са жителите на областта дали положителен за коронавурус PCR тест през неделния ден, 1 ноември. Най-възрастният е мъж на 79 години, а най-млад е 20-годишен мъж. Жените са 23, а мъжете 11 на брой.
Заразените в Шумен вчера са били 14. Регистрирани са по един случай в Мараш и Салманово. С положителни проби са и три жени от Велики Преслав.
Сред заразените са и трима мъже от Браничево, Тодор Икономова и Дойранци.
Заразен е и мъж от Смядово, както и жена от хитринското село Байково.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия68-годишен мъж почина докато кара трактор
Следваща статия151 проверки на РЗИ през седмицата, няма нарушения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here