дом Криминале Една година пробация за тъща, опитала да отърве зет си с подкуп...

Една година пробация за тъща, опитала да отърве зет си с подкуп на полицай

0
ДЯЛ

58-годишната Анка М., която е била предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по бързо производство за даден подкуп на полицейски служители, за да не извършат действия по служба, бе осъдена днес от състав на Шуменския окръжен съд.
За престъплението по член 304а, ал. 1 от НК съдът я осъди на пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок 1 година и задължителни периодични срещи с пробационен служител два пъти седмично също за една година. Отнет е и предметът на престъплението – 20-левовата банкнота. Съдът прие, че са налице смекчаващи вината обстоятелства. Подсъдимата е с чисто съдебно минало.
На 23 октомври тази година Анка М. и нейни близки пътували по пътя Силистра – Шумен. Водач на автомобила, който бил със служебно прекратена регистрация през август, бил неправоспособен водач. В близост до зърнобаза „Сливак“ пътуващите в автомобила забелязали полицейски служители. Водачът бил притеснен, тъй като, освен че не притежавал правоспособност за управление на автомобил, не носел и документи за самоличност. Спрял на пътя на около 400 метра от полицейския автомобил и направил обратен завой, за да избегне проверката. След кратко преследване колата била спряна.
За да бъде избегната санкция за близкия на подсъдимата, Анка пуснала 20-левовата банкнота в полицейския автомобил. На неправоспособния водач били съставени 3 акта за административни нарушения, а на един от пътниците в колата била наложена глоба с фиш, тъй като пътувал без предпазен колан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДворът на кирилицата пита: Кои български писатели бихте желали да видите в Алеята
Следваща статияСоциалистите предлагат 6 400 лева гарантирана помощ за раждане при второ дете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here