дом Политика Европарламентът представи последните прогнози за бъдещите депутати от България

Европарламентът представи последните прогнози за бъдещите депутати от България

0
ДЯЛ

Европейският парламент публикува нова прогноза относно това как ще изглежда следващата пленарна зала, на базата на данни от национални проучвания на обществено мнение, събрани края на февруари 2019 г. Данните се базират на надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от “Kantar Public” от името на Европейския парламент.
Според проучването в следващия Европейски парламент България ще излъчи по шестима представители от ГЕРБ и БСП, двама от ДПС и по един от „Обединени патриоти“, „Да, България“ и „Воля“.
ЕП уточнява, че прогнозите за разпределението на местата в новия мандат се основават на допитвания от „надеждни източници“.
Според разбивката на най-новите данни ГЕРБ получават 35,7 на сто от гласовете, БСП – 35,1 на сто, ДПС – 10,7 на сто, „Обединени патриоти“ – 5,4 на сто, „Да, България“ – 2,4 на сто, „Воля“ и „Реформаторски блок“ – по 2,2 на сто, АБВ – 1,4 на сто, други – 4,9 на сто.
Парламентът ще публикува актуализирани прогнози всеки две седмици до края на април и всяка седмица през май месец до вечерта на самите избори. Първоначалните резултати от изборите ще бъдат публикувани на 26 май, за страните, в които се провеждат и където са приключили, и след 18.00 ч. и веднъж на всеки час докато предварителните окончателни резултатите от всички държави членки станат налични.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДядо псува и размаха нож след катастрофа, вкараха го в ареста
Следваща статияПри съседите: Таксиметровият шофьор е бил убит заради 20 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here