дом Общество Държавата дава 1,5 млрд. лева в подкрепа на бизнеса

Държавата дава 1,5 млрд. лева в подкрепа на бизнеса

0
ДЯЛ
24shumen.com

Държавата отпуска 1,5 млрд. лева в подкрепа на българския бизнес във времето на извънредното положение. Това заяви днес на брифинг финансовият министър Владислав Горанов.
Фирмите могат да кандидатстват за подпомагане 60/40 още от утре.
Право на държавна помощ имат транспортния бранш, заведения за обществено хранене, частни детски градини, културни дейности, хотелиерство, търговия и др. За подпомагане могат да кандидатстват и бизнеси, които докажат 20% спад в приходите от продажби в сравнение с март 2019 година.
Процедурата за кандидатстване ще бъде опростена. В срок от 7 дни ще се получават решенията за одобрение, а парите ще се получават до 5 дни.
Всички нарушители ще връщат взетите суми. Проверки ще се извършват през цялата година.
Условията и критериите за кандидатстване за държавно подпомагане ще бъдат публикувани до края на работния ден на страницата на Агенцията по заетостта.
В момента броят на безработните у нас е малко над 213 000. От началото на кризата до момента работа са изгубили 9 909 души.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУтре пада карантината на Банско
Следваща статияНа 1 април отваря детската кухня в квартал „Боян Българанов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here