дом Общество ДПС предлага лицата, охранявани от НСО да си плащат сами

ДПС предлага лицата, охранявани от НСО да си плащат сами

0
ДЯЛ

Народни представители от ДПС внесоха предложение за промени в Закона за Национална служба охрана (НСО), които предвиждат определени лица да си плащат сами за охраната.
„В съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ ангажимент относно охраната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски за промяна на Закона за НСО днес парламентарната група на ДПС чрез народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесе Закон за изменение и допълнение на Закона за Националната служба за охрана“, съобщиха от пресцентъра на ДПС.
Промените, предлагани от ДПС, предвиждат определени лица, които имат право на охрана по закон, да могат сами да плащат за охраната си на НСО по тарифа, утвърдена от министъра на финансите и по предложение на началника на Националната служба за охрана. Предлага се народни представители, членове на семействата на политици, посегателството спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката, да влязат също в обхвата на платена охрана.
„Целта е охраната на тези лица да не е за сметка на бюджета на Националната служба за охрана, като по този начин ще се постигне значителна финансова дисциплина и ограничаване на разходите за охрана, без да се засегнат неприкосновеността и правата на охраняваното лице“, пишат в мотивите си вносителите.
Снимка: НСО
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСредновековната история „оживя“ пред шестокласници от шуменско училище
Следваща статияСпират за 5 дни движението по част от улица „Ален мак“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here