дом Общество До 20 февруари Общинският съвет в Шумен трябва да има нов Правилник

До 20 февруари Общинският съвет в Шумен трябва да има нов Правилник

0
ДЯЛ

До 20 февруари трябва да бъде изработен новият Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет в Шумен. В документа ще фигурират текстове засягащи работата на постоянните комисии, взаимодействието на общинските съветници с администрацията в Община Шумен.
С подготовката му е ангажирана Временна комисия с председател адвокат Даниела Русева. На първото заседание вече са приети от чл.1 до чл.27 от Правилника.
Общинските съветници проф. Борислав Беджев, ГЕРБ и Веселин Пенчев са автори на депозираните два проекта, по които има активни дискусии.
„Нашият Правилник е по-литературно обработен. Някои разпоредби са събрани на едно място, защото досега бяха разпокъсани“, обобщи замисъла на документа проф. Беджев по време на започналите обсъждания.
Три основни положения се открояват в проекта на адвокат Веселин Пенчев – участието на гражданите по време на заседанията на ОбС, визуализирането на вота на таблото да става, след като бъде обявен резултатът от гласуването, възнаграждението на зам.-председателя да не бъде фиксирано.
Предвиждат се още три заседания на Временната комисия.
Одобреният вариант за Правилник ще бъде публикуван на страницата на Община Шумен за обществено обсъждане. През март ще бъде гласуван на сесия на ОбС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаради нерегламентирани превози може да спрат важни автобусни линии в общините Каспичан и Нови пазар
Следваща статияПоказват Преславското златно съкровище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here