дом Бизнес До 19 февруари се приемат документи за инвестиции във винарски изби

До 19 февруари се приемат документи за инвестиции във винарски изби

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

До 19 февруари в Държавен фонд „Земеделие“ се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 – 2023 г.
По тази мярка за финансова подкрепа могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и междубраншови организации в сектор винено грозде.
Кандидатстването е за закупуване на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и/или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.
Допустимият процент на европейско финансиране по подадените проекти ще се определя в зависимост от вида на предприятията. И през настоящата година микро, малки и средни предприятия ще могат да получат до 70% финансиране от ЕС, големите предприятия с годишен оборот под 200 милиона евро и по-малко от 750 служители – 35%, а големите предприятия с оборот над 200 милиона евро и над 750 служители – 25%. Оставащата част от разходите ще бъде за сметка на кандидатите за предоставяне на финансова помощ.
Документи по мярката се подават лично или чрез упълномощено лице на добре познатия адрес: ул. „Гусла“ № 3, отдел „Вино, промоционални програми и лицензии“, след предварително записан час на един от следните телефони: 02/8187 513, 02/8187 517 и 02/8187 534.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинските съветници от ДПС предлагат да се възстанови Белодробната болница в Шумен
Следваща статияМустафа Карадайъ: Тези избори ще определят посоката на развитие на България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here