дом Култура До 1 март: Приемат пиеси в направление „Авторски прочит“ на театралния фестивал...

До 1 март: Приемат пиеси в направление „Авторски прочит“ на театралния фестивал в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

До 1 март авторите на пиеси могат да изпратят свои текстове за участие в категорията „Авторски прочит“ на театралния фестивал „Нова българска драма“ в Шумен. Това съобщиха от Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, който е организатор и домакин на фестивала.
Изискването е пиесите да не са публикувани или поставяни на сцена.
Конкурсът е анонимен. В него могат да участват автори от цялата страна.
Селекционерът на тазгодишното издание на „Нова българска драма“ театроведът Ина Божидарова ще направи предварителна подборка на текстовете.
За първи път тази година се приемат и текстове на детски пиеси.
22 нови текста бяха подадени за участие в категория „Авторски прочити“ на театралния фестивал „Нова българска драма“ в Шумен миналата година. Тогава COVID-19 осуети провеждането на форума. Същите пиеси могат да участват и в тазгодишното издание на надпреварата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатягат контрола по пътищата в Шуменско
Следваща статияСтартира проект за защита на човешки и граждански права

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here