дом Общество Доц. Николчев: Данъчната амнистия на задълженията на Главно мюфтийство е недопустима

Доц. Николчев: Данъчната амнистия на задълженията на Главно мюфтийство е недопустима

0
ДЯЛ

От конституционна гледна точка данъчната амнистия на задълженията на Главно мюфтийство е недопустима. Възниква въпросът при констатиране на неплащане на тези 8 милиона лева данъци къде е било Министерството на финансите, тъй като то по закон трябва да уведоми органите на прокуратурата и на държавна Финансова инспекция за отсъствие на издължаване. Това заяви за 24shumen.com доц. Дилян Николчев, преподавател по църковно право в Богословския факултет на Софийския университет.
„Моята констатация се ограничава в рамките на правото без да влизам в някакъв политически коментар“, категоричен бе той.
Според него в случая обществото е останало встрани, като данъкоплатците не са били информирани, че политиците ще предприемат едно такова крайно действие под предтекст, че се запазва етническият мир в страната.
Според доц. Николчев завоалирано се нарушавал Законът за вероизповеданията. А в този закон е записано, че религията и религиозните изповедания не могат да се използват за политически цели. В случая промените в Закона се използват именно за такива цели, бе направеният извод.
От години нямало яснота какви са приходите и разходите на основните вероизповедания – Православие и мюсюлманско изповедание.
„Аз бих писал шестица на мой студент, който в произволно избрана година, ми каже какви са приходите и разходите на Българската православна църква – на Светия синод и отделните митрополии. А също и на храмовете като юридически лица“, каза още преподавателят.
„За съжаление няма никакъв отчет в края на годината от вероизповеданията“, обобщи доц. Николчев. Така те не били за пример и образец, както би следвало да бъде.
А най-лошият пример било неплащането на данъчните задължения към държавата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзложба разказва за живота и творчеството на Панчо Владигеров
Следваща статияДен на отворените врати и концерт-матине за деца в музейния комплекс „Панчо Владигеров“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here