дом Здраве Доц. Мангъров: Не можем да стоим затворени година-две, над 600 000 българи...

Доц. Мангъров: Не можем да стоим затворени година-две, над 600 000 българи вече са прекарали COVID-19

0
ДЯЛ

„Хубаво е тези, които задават ритъма, да са хора в час. Няма логика да може да седиш в метрото, а да не можеш да стоиш в парка“. Това каза началникът на Детската клиника в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по БНТ. „Не по-малко от 500-600 000 са прекарали болестта COVID-19 у нас“.
Важното е хората да спазват хигиена, категоричен е специалистът.
Мангъров похвали постигнатите у нас резултати. Смъртност у нас като Италия и Испания няма да има, защото у нас няма „сухите съчки“, както се изрази той.
Мангъров пращал съобщения на премиера. Според доцента обаче около премиера има хора, които ги е страх, а в щаба нямало хора с опит в епидемилогията и там били забравени всички принципи на епидемиологията. Той е привърженик на шведския модел с изграждане на групов имунитет. Не трябвало обаче да се изкривяват цифрите. Поне 500 000-600 000 българи са прекарали коронавирус у нас, е оценката на Мангъров. Според него трябва да се пазят уязвимите хора.
„Не можем да стоим затворени година – две – три“, категоричен бе Мангъров. Мнението му е да се отварят мерките постепенно и този процес не трябва да се отлага безкрайно. Най-опасното на този вирус е начинът, по който се реагира на него, изтъкна Мангъров, който имал чувството, че е част от нискобюджетен филм.
„Не съм опозиция. Аз от девета дупка на кавала, се превърнах в една от главите на триглавата ламя“, смята той.
Мангъров бил част от отбора независимо дали на Мутафчийски му харесва или не. А генералът искал той да решава, но нямал знанията. „Не си ти човекът“, подчерта Мангъров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБорисов: Щабът работи, ген. Мутафчийски е жив и здрав, обмисляме облекчаване на още мерки
Следваща статияКола пламна в движение, друга горя на паркинг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here