дом Здраве Доц. Кунчев: Най-застрашени от ”Астра Зенека” са жени под 30 години, пушачки,...

Доц. Кунчев: Най-застрашени от ”Астра Зенека” са жени под 30 години, пушачки, с наднормено тегло

0
ДЯЛ

Най-застрашени от ”Астра Зенека” са жени под 30 години, пушачки, с наднормено тегло, които вземат контрацептиви. Това заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ.
Който е получил само една доза от ваксината на “Астра Зенека” и не иска да има втора, няма да получи сертификат за имунизация, защото тя не е завършила по изистванията на производителя на ваксината, посочи Кунчев.
Според него, шансът да се получат страничните ефекти на „Астра Зенека” от заразяване с коронавирус са 1000 пъти по-големи. Затова ползата от нея е много по-голяма от вредата.
До края на април или средата на май ще кажем на хората с една доза какво да правят, дори и да няма единно становище за ЕС, обеща Кунчев. Той допълни, че за момента има само едно становище, че може да се замени ваксината на „Астра Зенека” с друг препарат за втора доза.
„Да, пречупихме линията и започва лек спад. Ако данните намалят, няма да има удължаване на карантината. Притеснен съм, че няма да има отговорно правителство и Министерски съвет. Ваксинацията ще продължи и без правителство, но удължаването на извънредната епидемиологична обстановка зависи от МС“, разкри доц. Кунчев и допълни, че е предложил мерките да продължат до края на май.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха наркотици в дома на 40-годишен шуменец
Следваща статияОнлайн конкурс за великденски картички, обяви НЧ „Тодор Петков“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here