дом Наблюдател Дом на четири колела? Мъж живее в колата си, комшиите му били...

Дом на четири колела? Мъж живее в колата си, комшиите му били …шумни

2
ДЯЛ

Всички сме чували за комични случки, в които след семеен сандал, мъж спи в колата си. Тази история обаче е истинска. Възрастен мъж от Шумен избира да живее в своя автомобил, а не в апартамента си. Причината за крайното му решение е „шумът от съседите, който му пречи“.
Тъй като мъжът пожела да запази анонимност, ще го наричаме Иван.
Репортер на 24shumen.com се срещна с него, за да разкаже за нестандартното решение на проблема с шумните съседи.
Пред нас Иван обясни, че всъщност не живее в автомобила, а просто си почива. Той твърди, че има апартамент, но над него има деца, които го притесняват с тропане до малките часове на денонощието.
Колата, която е негова собственост е паркирана на един от паркингите в шуменския квартал „Добруджа”. Състоянието й е трагично, тя е стара, неизползваема и препълнена с най-различни боклуци. Положението около нея е същото.
Срещнахме се с негови комшии, за да разпитаме за чудноватото решение. Те потвърдиха, че има апартамент, но не го използва, защото му е по-приятно да живее в колата.
„Апартаментът също е препълнен с боклуци, разнася се и лоша миризма”, разказа Р. М. една от неговите съседки.

Посетихме Иван и през нощта, за да проверим, дали наистина колата е негово убежище. Отговорът е да, той спи на предната седалка, а около колата го пазят няколко кучета.
Иван е разведен и има син, който живее с майка си. Възрастният мъж владее няколко езика: турски, руски и френски.
На младини е работил в Русия, а след завръщането си в България, си купува апартамент. Твърди, че притежава и ниви. Иван получава 153 лева социална пенсия.
По думите на комшиите му преди е имал квартиранти, които му помагали финансово, но след тяхното напускане апартамента остава без ток вече 14 години.
„Преди известно време идваха от социалните служби и му изчистиха апартамента, изкараха всички боклуци, но след тях, той отново започна да го пълни.”, допълни една от комшийките.
Сега всички от блока се питат къде ще прекара идващата зима, дали ще се прибере или ще остане в колата си.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Христов се готви за втора среща с китайския посланик Джан Хайджоу
Следваща статияРабота има, желаещи – не! Бизнесът се задъхва от недостиг на кадри в шивашката промишленост

2 КОМЕНТАРИ

  1. Лошо. Главата не го слуша. Държавата е абдикирала от задълженията си. Такива като този човечец вече се срещат във всеки град, за съжаление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here