дом Криминале Доживотен затвор за убиеца от Вълнари

Доживотен затвор за убиеца от Вълнари

0
ДЯЛ

Доживотен затвор получи 23-годишнит Юзджан Раим от село Вълнари. Той е осъден за жестокото убийството на Рейхан Мехмед от същото село.
Присъдата на Окръжния съд в Шумен може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.
Това е второто по тежест наказание след доживотен затвор без право на замяна. А опитът на Раим да избяга и да се укрие продължително време в Турция е утежнило наказанието му, което според прокурор можело да е 25 години лишаване от свобода максимум. При подобно престъпление, когато роднина съсече четиричленно семейство с брадва преди две години, но не избяга и не се укри, получи по-малка присъда.
В хода на съдебното следствие стана ясно, че обвинението на прокуратурата е доказано на сто процента.
Обвиняемият Раим призна всички факти и обстоятелства, изнесени в обвинителния акт. Като основна причина за зверското престъпление е посочена ревност. А кървавата вендета от 16 септември 2018 година потресе целия Североизток с невероятната си жестокост.
„Съжалявам“, заяви подсъдимият Раим.
Разкаянието е формално, тъй като обвинението бе доказано несъмнено, заяви за 24shumen.com адвокатът на семейството на пострадалия Валентин Димитров. Според него това е опит за смекчаване на вината обстоятелство.
„Аз също поисках доживотен затвор. Присъдата е заслужена и справедлива“, сподели още защитникът.
Съдът призна претенциите на роднините – майката, бащата, сестрата и бабата по сто и по петдесет хиляди лева.
Делото се гледа при закрити врати заради подробности от интимния живот на жертвата и убиеца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират пътя Шумен – Девня край Нови пазар
Следваща статияБорисов: НСО поиска затваряне на „Росенец“ по суша и вода!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here