дом Общество Договорът е подписан! Започва изграждането на модерна пречиствателна станция за питейна вода

Договорът е подписан! Започва изграждането на модерна пречиствателна станция за питейна вода

1
ДЯЛ

Управителят на ВиК Жанета Панайотова и Димитър Пантелеев, представляващ изпълнителя на строежа ДЗЗД „Кристална вода“ подписаха договора за изпълнение на проекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни води.
Шумен ще има модерна пречиствателна станция за питейни води. Тя ще подобри качеството на водоснабдяването за населението и бизнеса в града, съобщиха от ВиК-Шумен.
„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД ще изгради модерна пречиствателна станция за питейни води на стойност 21 милиона лева.
Проектът ще стартира през месец октомври 2020 година и ще продължи 18 месеца. Модерното съоръжение ще бъде изпълнено в съответствие с одобрения инвестиционен проект и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България.
Капацитетът на пречиствателната станция е 450 литра в секунда при нормален режим на работа и 600 литра в секунда при форсиран режим. Към пречиствателната станция ще бъде изградена модерна лаборатория, която денонощно ще контролира показателите за качеството на питейната вода.
„Този мащабен проект е много важен за града ни. Това е инвестиция не само във водоснабдяването, а е в подобряване на градската и бизнес среда на Шумен. Ще наблюдаваме и контролираме всяка стъпка от работата, за да гарантираме качествено и навременно“, каза Жанета Панайотова при подписване на договора и допълни, че обществеността ще бъде редовно информирана за всеки етап на изпълнението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДанъкът на такситата в Шумен остава 400 лева
Следваща статияУчителка в Шумен с положителна проба за COVID-19

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here