дом Общество Добър (4) постави на управлението си кметът Любомир Христов

Добър (4) постави на управлението си кметът Любомир Христов

0
ДЯЛ

С добър (4) оцени изтичащият си мандат кметът на Шумен Любомир Христов. Той направи отчет на управлението си днес.
„Изпълнихме всичко, което бяхме обещали в предизборната си програма. Успяхме да погасим 31 000 000 лева от наследените дългове от 35 000 000. Нови 21 фирми са инвестирали в Шумен. Построихме зала „Арена Шумен“. Съживихме бизнеса и Шумен е на път да се превърне в индустриалния център на Североизтока. След броени дни ще открием новия Дом за стари хора“. Така коментира управленския си мандат Любомир Христов. Той не скри, че заедно с екипа си са положили големи усилия за подобряване на административното обслужване на гражданите, но въпреки това, има още какво да се желае в тази насока.
„Мога да кажа, че това е един успешен мандат. В крайна сметка, на 27 октомври хората ще дадат оценка за свършеното през тези четири години. Имаме подготвени проекти, които предстоят да се реализират – ремонт на Младежкия дом, Летния театър, ремонт на Дома за хора с умствена изостаналост в Лозево, изграждането на социалните жилища в квартал „Тракия“. Оставяме едно добро наследство, стига на идващите след нас да им се работи“, каза още Любомир Христов.
През четирите години на управлението на Любомир Христов и екипа му в Индустриалния парк в Шумен бяха привлечени нови 18 фирми. През 2017 година Община Шумен бе обявена за „Инвеститор на годината“ от Българската агенция за инвестиции.
По време на мандата на сегашната власт бе завършено строителството на Пречиствателната станция за отпадъчни води, възстановена бе спортната база в Градската градина, обновени бяха залите „Юнак“ и „Плиска“. Създадени бяха нови центрове за тренировки по борба, тенис на маса и шахмат. В квартал „Тракия“ бяха изградени нови 22 000 квадратни метра нови тротоари и бе монтирано енергоспестяващо осветление. Облагородени бяха пространствата около Новата поликлиника, кръстовището между булевард „Симеон Велики“ и улица „Станционна“, реновирана бе пешеходната част и осветлението по улица „Съединение“. През последните четири години бяха санирани 27 жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност. Построени бяха нови 28 детски площадки, две спортни игрища, обособени бяха нови паркови пространства, осъвременено бе и пространството пред Съдебната палата. Четири училища в Шумен бяха основно ремонтирани с 13 000 000 лева.
В четирите години от мандата на кмета Любомир Христов и екипа му изпълнението на бюджета на община Шумен нарасна с 1,5 пъти, а капиталовите разходи и инвестиции от собствени приходи с 1,7 пъти.
„Да, администрацията все още е длъжник на гражданите. Въведохме 12 нови електронни услуги. Там, където бизнесът работи на пълни обороти има култура, има социални придобивки, работим усилено в тази насока. Ако спечеля втори мандат ще работя за намаляване на административните тежести за граждани и по-добро административно обслужване. Като цяло администрацията също може да получи добра оценка за работата си“, каза още Любомир Христов.
24shumen.com
bro

golqma

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици от 9 града влизат в надпревара за златната купа на Националното състезание по дебати
Следваща статияПредставиха Географската информационна система на община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here