дом Общество Доброплодци с интерактивна игра за 147 години безсмъртие на Апостола

Доброплодци с интерактивна игра за 147 години безсмъртие на Апостола

0
ДЯЛ

Васил Левски – 147 години безсмъртие

Интерактивната игра „Идеите на Левски – духовен мост между минало, настояще и бъдеще“ с ученици от Vв, VІв и VІІв клас ще е едно от интересните събития, с които СУ „Сава Доброплодни“ ще почете паметта на Апостола. Тя ще се проведе на 18 февруари от 12.35 ч. в малкия физкултурен салон на училището.
Изпъстреният с разнообразни прояви период започва на 17 февруари с експониране на изложбата от ученически творби „Пътят към свободата“ в художествената галерия „Сава Доброплодни“ /на I етаж в училището/ и подготовката на литературния кът „Знам за Апостола“ във фоайето на ІІ етаж на училището. Училищната радиоуредба ще озвучава междучасията с музика, тематично свързана с личността на Левски, а на мониторите във фоайетата учениците, учителите и гостите на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен ще гледат видеоматериал, посветен на живота и делото на Апостола. На Дякона е посветена и презентацията за часа на класа под надслов „По стъпките на Апостола – от Карлово до Къкрина“.
На 19 февруари от 7.30 до 18.30 часа част от най-достойните Доброплодци ще станат почетен караул на училищното знаме, а други ще поднесат цветя пред паметника на Левски в рамките на общоградския ритуал. Денят продължава с награждаването в 12.30 ч. на участниците в конкурса за рисунка, есе или стихотворение, посветени на Апостола на свободата. В същия час започва и състезанието „Лъвски скок“ между учениците от 5. клас, което ще се състои в големия физкултурен салон. Радиопредаване за Левски ще прозвучи по училищната радиоуредба в 8.55 и 18.25 ч. То ще бъде и своеобразен финал на тези изпълнени с емоции, почит и преклонение дни, в които децата ще се учат на родолюбие и съхранение на народната памет.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътят до село Васил Друмев временно се затваря за движение
Следваща статияВоеннослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here