дом Политика Добромир Драев се жалва от „недемократично проведен жребий”

Добромир Драев се жалва от „недемократично проведен жребий”

0
ДЯЛ

Кандидатът за кмет на Шумен Добромир Драев сподели опасение, че „недемократично проведен жребий оставя малките местни формации без места за агитационни материали за предстоящите избори“.
Ето позицията му, изпратена до медиите:
На 18.09.2019 г., в Община Шумен бяха проведени консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите местни избори.
По предложение на кмета на Община Шумен, Л. Христов, след приключване на консултациите, е бил проведен и жребий за разпределяне на местата, на които могат да бъдат поставяни агитационни материали по време на предизборната кампания. Тъй като в съставите на СИК влизат представители само на парламентарно представените партии и партиите, представени в Европейския парламент, всички малки партии, местни коалиции и инициативни комитети не са присъствали на проведените вчера консултации и съответно не са взели участие в „жребия” за разпределяне на местата за агитационни материали. Това автоматично означава, че централните и атрактивни места са били „поделени” между представителите на големите политически сили, а за малките формации остават местата по периферните части на града и селата.
Ние, представителите на Групата „За Шумен” и кандидати за общински съветници, изразяваме категоричното си несъгласие с действията на кметската администрация, довели до провеждането на жребия по този недемократичен и непрозрачен начин и настояваме жребият да бъде повторен, като бъдат надлежно поканени всички партийни и над/извънпартийни формации, регистрирани за участие в изборите за местна власт, които ще се проведат на 27.10.2019 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве жени са загинали тази нощ при тежка катастрофа до село Веселиново
Следваща статияБез дясна коалиция „Златен век“ на местните избори във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here