дом Здраве Доброволци от област Шумен ще могат да даряват кръвна плазма във Варна

Доброволци от област Шумен ще могат да даряват кръвна плазма във Варна

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay

От следващата седмица в Районен център по трансфузионна хематология във Варна ще има възможност доброволци, които са преболедували COVID-19, да дарят кръвна плазма. Това съобщиха от областната администрация в Шумен. В момента в центъра се създават необходимите условия и се очаква от 16 ноември да започне да работи в това направление.
С цел осигуряване на по-добра организация повече хора от област Шумен да се включат в тази кампания, областният управител проф. Стефан Желев проведе разговори с кметовете на общините в област Шумен и всички подкрепиха инициативата. Общините ще подпомогнат кампанията, като набират доброволци и осигуряват транспорт на хората, които желаят да дарят кръвна плазма след предварително уговорено време за това.
Всеки, който желае да помогне, може да го направи и в удобно за него време в Районния център по трансфузионна хематология –Варна, телефон за контакти 052/681 801, организатор кръводаряване Яни Василева.
В тези трудни дни нека да сме съпричастни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните заведения. Нека помогнем. Нека бъдем солидарни, да дарим кръв, е призивът на областния управител.
24shumem.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДесетима изгубиха битката с COVID в Шуменско за три денонощия
Следваща статияТрима са кандидатите за началник отдел „Местни данъци и такса битови отпадъци“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here