дом Общество Добрата новина: Чешмичка в „Дивдядово” заработи след 20 години „суша”

Добрата новина: Чешмичка в „Дивдядово” заработи след 20 години „суша”

0
ДЯЛ

След близо 20 години „сух режим” обществена чешмичка в квартал „Дивдядово” най-после ще носи прохлада на жителите му в горещите летни дни. Съоръжението бе възстановено, благодарение на съвместните усилия на общинските съветници от ГЕРБ и главния специалист на квартала Силвия Кирилова.

„Шадраванът беше потрошен преди около 7-8 години и от тогава на негово място зееше една дупка. В парка ежедневно се събират майки с деца и възрастни хора, които отмарят на въздух. Поставянето на този шадраван е не само красиво, но и функционално решение. Сега могат да бъдат засети цветя, които да се поливат и да красят парка”, посочи Силвия Кирилова. Тя изрази благодарности към съветниците, с помощта на които идеята за функционираща чешмичка е факт.

Стойността на съоръжението е 250 лева. Средствата са дарени от заплатите на съветниците от ГЕРБ.
„Това е чудо. Тази чешма беше пресъхнала повече от 20 години, не вярвах, че отново ще я видя да работи. Много сме доволни и искаме да благодарим на кметския наместник в „Дивдядово” и съветниците от ГЕРБ, които дариха пари за възстановяване то на чешмата”, посочи местният жител дядо Върбан, който не скри възторга си от новата придобивка.

Благодарност изразиха и други жители на квартала, които се събраха на импровизирана среща в парка с общинските съветници Добри Стоянов и Димитричка Недева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИкони на Светите братя Кирил и Методий ще бъдат изложени за първи път за поклонение
Следваща статияШколски директори разглеждаха „Състоянието на ромската интеграция-от иновативния модел в час до иновативното училище“ на конференция

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here