дом Култура Днес танцьорите от цял свят отбелязват своя професионален празник

Днес танцьорите от цял свят отбелязват своя професионален празник

0
ДЯЛ

Днес е Международният ден на танца. Той се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО. Датата 29 април е избрана неслучайно – това е рожденият ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер, реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като „баща на съвременния балет“.
На този ден целият танцуващ свят има своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДенис е жив и здрав, нощувал е у приятел
Следваща статияОпределени са победителите от Националния конкурс за изпълнение на българска и унгарска литература