дом Общество Днес почитаме свети Мина – покровител на семейството

Днес почитаме свети Мина – покровител на семейството

0
ДЯЛ

Днес православната черква почита паметта на свети мъченици Мина, Виктор, Стефанида и Викентий.
От 11 ноември започват така наречените „Вълчите празници“. Те водят след себе си най-дългите нощи.
Според поверията страховитата Мрата започвала да върлува от 11 ноември. След тази дата хората избягвали да излизат по късна доба.
В началото на ноември изтичали последните дни, през които прадедите ни си позволявали да се разхождат късно вечер, да играят хоро по тъмно и да се срещат с любимите си след залеза на слънцето.
По това време хората довършвали всички започнати ремонти, поправяли огради и запушвали процепите, през които можели да се промъкнат тенци, караконджоли и други зли сили.
На 11 ноември трябва да си пожелаем всичко онова, за което мечтаем, да визуализираме една нова реалност, в която искаме да живеем.
Трябва да сме настроени положително, да искаме мир, любов, здраве и щастие за своите близки, за цялата Земя и Вселена.
Днес именици са Мина, Минка, Минкo, Минчо, Виктор и Виктория.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСапьори „обезвредиха“ куфар с празни кутийки
Следваща статияНашите футболистки гостуват на пловдивчанки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here