дом Общество Дискутират перспективите за отглеждане на шафранов минзухар в Шуменско

Дискутират перспективите за отглеждане на шафранов минзухар в Шуменско

0
ДЯЛ

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на среща „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“, в която ще участва Хасан Тахиров – председател на Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти. Срещата ще се проведе на 20 февруари от 11.00 часа в зала 318 на Ректората, съобщиха от висшето учебно заведение.
Целта е да се повиши информираността за възможностите, които дава отглеждането на растението, от което се получава най-скъпата подправка в света. Ще бъдат представени и перспективите пред производството на шафран в България. Поканени са студенти, преподаватели, земеделски производители и всички, които проявяват интерес към отглеждането на шафранов минзухар, получаването и преработката на шафран и шафранови продукти.
Организатор на срещата е проф. д-р Димчо Захариев, зам.-декан на Факултета по природни науки.
Снимка: wikipedia.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри избори днес: Слави и компания са трета сила в парламента
Следваща статияЧасти от Шумен без вода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here