дом Общество Дискутират качеството на образованието на конференция в Шумен

Дискутират качеството на образованието на конференция в Шумен

0
ДЯЛ

Научно-практическата конференция „Предизвикателствата на съвремието и качеството на образование” ще се проведе в Шумен днес и утре.
Организатори на форума са Община Шумен и Шуменския университет „Еп. Константин Преславски”.
Конференцията е посветена на 130 години от началото на предучилищното възпитание в Шумен. В нея ще вземат участие с 38 доклада преподаватели от различни университети в страната, директори и учители от градовете – София, Пловдив, Русе, Плевен, Мездра, Лозница, Нови пазар, Долна Митрополия и Шумен.
Откриването на събитието е в 13.00 ч. в зала „Проф. Венета Вичева” в Община Шумен.
Конференцията се провежда под научното ръководство на проф. д-р Ирина Колева от СУ „Св. Кл. Охридски“. Ще бъдат изнесени пленарни доклади от:
проф. д-р Ирина Колева – СУ „Св. Кл. Охридски“, гр. София – „Предизвикателства в образованието: европейски и национални политики и стратегии”;
проф. д-р Весела Гюрова – СУ „Св. Кл. Охридски“ – „Приоритети на предучилищното образование – тенденции и предизвикателства”;
проф. д-р Галин Цоков – ПУ „Паисий Хилендарски“ – „Управление на иновациите в образователната организация на 21 век”;
проф. д-р Снежана Въчева – ШУ „Еп. К. Преславски“ – „Начало на подготовката на детски учители в град Шумен”;
След пленарните доклади участниците ще продължат работа в две работни секции:
1. „Педагогически стратегии и технологии за иновативно образование. Образователен мениджмънт”
2. „Приобщаващо образование. Гражданско, здравно, екологично и интеркултурно образование. Развитие на професионалните компетентности на педагогическите специалисти”.
На финала на първия ден от конференцията ръководството и децата от ДГ „Дружба” от 17.30 ч. пред ДКТ „Васил Друмев” ще представят пред участниците карнавал на приказките и приказните герои „Доброто побеждава, доброто възпитава”.
На 27 септември, петък, от 09.30 ч. екипите на три шуменски детски градини – „Изворче”, „Космонавт” и „Дружба” ще представят пред участниците в конференцията педагогически практикуми на основни и допълнителни форми на педагогическо взаимодействие.
Снимка: pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсвания на тока
Следваща статияБлъснаха пешеходка в центъра на Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here