дом Общество Директорът на II ОУ „Д-р Петър Берон“ е поискал дистанционно обучение за...

Директорът на II ОУ „Д-р Петър Берон“ е поискал дистанционно обучение за учениците 5-7 клас за 2 седмици

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Директорът на II ОУ „Д-р Петър Берон“ е поискал дистанционно обучение за учениците 5-7 клас за 2 седмици. Към днешна дата, един от 12-те педагогически специалисти по общообразователен предмет в прогимназиален етап, е регистриран с положителен тест за COVID-19. Двама са карантинирани заради заразен член на семейството. Други двама са в отпуск по болест с грипоподобни симптоми, сходни с тези на коронавирус. В тази връзка, както и с оглед на това, че област Шумен е със заболеваемост над 120 на 100 000 души население, от училищното ръководство предлагат учениците от 5-7 клас на II ОУ „Д-р Петър Берон“ да преминат на обучение в електронна среда от 3 до 13 ноември включително. Решението за предложението е взето на Педагогически съвет, съгласувано е и с Обществения съвет. За решението е уведомено Регионалното управление на образованието в Шумен. В профила си в социалната мрежа директорът на II ОУ „Д-р Петър Берон“ Павел Павлов е споделил:
„За съжаление, вече имаме учител с положителен PCR тест. Това е психологът Нора Станева. Тя не е влизала в училище от 23 октомври – петък. Затова нямаме предписание от РЗИ да карантинираме паралелки. Всички я обичаме и й желаем бъзо възстановяване.
За да запазим здравето и живота на всички задействахме процедурата за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за прогимназиален етап (5-7 клас) за период от 2 седмици. Надяваме се министърът да даде положителен отговор“, пише Павел Павлов. Той посочва, че в начален етап (1-4 клас) в училището няма нито един учител или възпитател с грипоподобни симптоми. При децата отсъстващите с такава симптоматика са дори по-малко от характерното за сезона.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧестването на Деня на народните будители в Шумен се отменя
Следваща статияСело Ивански остава без вода в четвъртък

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here