дом Общество Дипломира се първият випуск на Медицинския факултет в Шумен

Дипломира се първият випуск на Медицинския факултет в Шумен

0
ДЯЛ

Дипломите си днес получиха първите 41 абсолвенти на шуменския филиал на Медицински университет-Варна.
На тържествена церемония в зала „Арена Шумен“ дипломи бяха връчени на 20 медицински сестри и 21 акушерки.
Медицинските сестри имат общ среден успех „Много добър“ 4.98, а акушерките „Много добър“ 4.84. В магистърска програма на обучение в Медицинския университет във Варна ще продължат 15 от завършващите.
30 от първия випуск, след възстановяването на Филиала, вече са назначени на работа в болнични заведения в Шумен, Разград, Търговище и Варна.
През 2015 година Медицинският колеж в Шумен бе възстановен като Филиал към Медицинския университет във Варна. Учебното заведение получи два етажа от бившата Белодробна болница в Шумен и през септември бе тържествено открито. Тази година Общинският съвет в Шумен прие решение Медицинския филиал в Шумен да получи и третия етаж на сградата.
Снимка: Архив на МУ-Варна
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧетин Казак пред жители на кв. „Боян Българанов“: Само когато сме единни ще имаме повече съветници в Общинския съвет
Следваща статияСлънчево и топло време, с максимални температури до 26 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here