дом Култура Дигитална изложба на Държавен архив-Шумен

Дигитална изложба на Държавен архив-Шумен

0
ДЯЛ

Дигитална изложба „Архивите на 20 години” представя Държавен архив-Шумен. Виртуалната експозиция показва снимки и документи, проследяващи работата на Шуменския архив през първите години от дейността му.
Изложбата може да бъде видяна на Фейсбук страниците на Държавен архив-Шумен и Държавна агенция „Архиви”, както и в Инстаграм профила и на сайта на Държавна агенция архиви, рубрика „Изложби”.
Изложбата е част от националната инициатива на Държавна агенция „Архиви” за отбелязване на 70-годишнината на българските държавни архиви, която се навършва тази година. Държавният архивен фонд в България е създаден на 10 октомври 1951 година с Указ № 515 на Президиума на Народното събрание. Държавен архив-Шумен започва работа през 1952 г. и е един от първите в страната.
Държавен архив-Шумен е подготвил дигитални изложби, обединени в поредицата „Архивите на 10/20/30/40/50/60/70 години”, които ще бъдат представяни всеки първи работен ден на следващите месеци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Зелен коридор” за ваксинация само в РЗИ-Шумен
Следваща статияЗов за помощ: Владислава Василева от Шумен се нуждае от средства за лечение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here