дом Общество Деца ще учат вредите и ползата от огъня в урок по Горска...

Деца ще учат вредите и ползата от огъня в урок по Горска педагогика

0
ДЯЛ

Над 60 деца от летните занимални в Шумен ще се включат в урок по Горска педагогика, свързан с опасността от летните пожари. Занятието се организира по идея на ръководството на Североизточното държавно предприятие. В урока, който ще продължи два часа, ще участват и експерти от ПП „Шуменско плато“, които ще покажат на децата, че огъня може да бъде и полезен. В проявата ще се включат и служители на РДПБЗН, съобщиха от СИДП.
Всички деца ще преминат през три центъра, като в единият ще могат да изгасят сами запален от тях огън с гръбни пръскачки и противопожарния автомобил на ДГС-Шумен. Горските ще има разкажат и за един от най-големите пожари за последните години – този в Благово, при който изгоряха над 70 декара смесена гора.
Във вторият пункт, подготвен от експертите на ПП „Шуменско плато“, малчуганите ще се учат как да си запалят огън в гората, за да си приготвят храна.
В третият център служители на пожарната в Шумен ще покажат на децата един от автомобилите, с които работят и ще им обяснят какво трябва да направим, за да опазим горите от пожари.
Урокът ще се проведе на 24 юли, от 10.00 часа, на заслоните до ИАР „Шуменска крепост“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСледят за нерегламентирани сметища на Платото заради Африканската чума по свинете
Следваща статияКметът на Шумен Любомир Христов ще бъде номиниран за втори мандат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here