дом Общество Деца почистиха паркинга на „Кьошковете“

Деца почистиха паркинга на „Кьошковете“

0
ДЯЛ

Днес „Зелените патрули“ от СУ „Панайот Волов“ почистиха паркинга пред лесопарк „Кьошковете“. Организаторите на инициативата от РИОСВ-Шумен и ДПП „Шуменско плато“ разделиха учениците в два отбора и те участваха в състезание за събиране на най-голямо количество отпадъци.
Инициативата е част от програмата, с която шуменската екоинспекция отбелязва Световния ден на околната среда – 5 юни.
Включиха се над 20 деца от 1-ви до 5-ти клас. Отборите се представиха равностойно и бяха наградени за положените усилия. Подаръците бяха осигурени от шуменската eкоинспекция с подкрепата на Дирекцията на парка.

Експертите от двете институции предложиха на малчуганите още различни предизвикателства и ролеви игри, свързани с тазгодишното мото на Световния ден на околната среда „Замърсяване на въздуха – не можем да спрем да дишаме, но ние можем да предприемем стъпки за качеството на въздуха“. „Зелените патрули“ научиха каква е ролята на горите за пречистване на въздуха и как да пазят „белите дробове“ на планетата.
Дебат по темата за опазването на околната среда се състоя в навечерието на Деня на еколога – 5 юни в Информационния център на eкоинспекцията. Учениците от 9 „г“ и 10 „г“ клас с профил „Биология и Химия“ на ППМГ „Нанчо Попович“ представиха своите аргументи пред експертите от РИОСВ и Регионалната лаборатория-Шумен (РЛ-Шумен) към ИАОС. От тях те научиха повече за основните замърсители на въздуха, които са причина за глобалното затопляне на климата.

По-късно децата разгледаха и се запознаха с работата на експертите от РЛ.
Утре от 10:00 ч. ще бъде награждаването на победителите в конкурса за най-добър екологичен проект „Мисли зелено – пази природата“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтрийт артисти творят в Шумен
Следваща статияСилна градушка се изсипа над преславското село Кочово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here