дом Общество Деца гостуваха на екоекспертите по повод Международния ден на биоразнообразието

Деца гостуваха на екоекспертите по повод Международния ден на биоразнообразието

0
ДЯЛ

Днес в Информационния център специалисти от РИОСВ Шумен посрещнаха първокласниците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ по повод 22 май – Международния ден на биологичното разнообразие. Малчуганите се запознаха с работата на инспекторите и получиха ценни съвети как да се грижат за природата и да я пазят чиста. Те имаха възможност да разгледат Червената книга на защитените видове, участваха в забавна игра за разпознаване на здравословни храни и получиха подаръци – книжки, грамоти и ябълки.
В навечерието на празника екоекспертите гостуваха на децата от ДГ „Конче Вихрогонче“. Бъдещите първокласници показаха колко са любознателни и колко много са научили и знаят по въпросите за здравословното хранене, тъй като мотото на кампанията през тази година е „Нашето биоразнообразие, нашата храна, нашето здраве“.
Целта е вниманието да се фокусира върху биологичното разнообразие като основа за нашата храна и здраве и като ключов катализатор за трансформиране на хранителните системи и подобряване на човешкото здраве. Темата има за цел още да увеличи осведомеността за това, че храненето, системите на хранене и здравето зависят от биологичното разнообразие и здравите екосистеми. Ключово послание е, че многообразието, осигурено от нашите природни системи за човешко съществуване и благоденствие на Земята, допринася за други цели за устойчиво развитие, включително смекчаване на изменението на климата и адаптиране към климатичните промени, възстановяване на екосистемите, по-чиста вода и премахване на гладуването.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъдът остави зад решетки мъжа, опитал да убие бившата си жена
Следваща статияОбщина Никола Козлево отдава под наем ниви и трайни насаждения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here