дом Общество Деца в съда: Ученици посетиха институцията в Деня на отворените врати

Деца в съда: Ученици посетиха институцията в Деня на отворените врати

0
ДЯЛ

При огромен интерес по повод денят на Конституцията на Република България премина днешния ден в съдебната палата.
Окръжен съд – Шумен и Окръжна прокуратура – Шумен отвориха вратите си за всички желаещи да посетят кулоарите на двете институции. На гости на магистратите и служителите от съда бяха дошли ученици от СУ „Йоан Екзарх Български”, СУ „Трайко Симеонов”, ППМГ „Нанчо Попович„, ПГМЕТТ „Христо Ботев“ и ПГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров“. Възпитаниците на петте училища в града бяха посрещнати от Административния ръководител и Председател на Окръжен съд-Шумен съдия София Радославова.
В зала № 9 на съдебната палата, те бяха запознати от съдия Светлин Стефанов с разделението на властите според Конституцията на Република България, с функциите на съдебната власт и структурата на съдебната система. Залата едва побра всички гостуващи на магистратите.

Ученичките от 10 б клас на СУ „Йоан Екзарх Български“ Белмин Арифова, Иванова и Михаела Георгиева представиха на връстниците си презентация за историята на Българската Конституция от 1879г. до днес.
Накрая всички гости на Окръжен съд – Шумен и Окръжна прокуратура – Шумен получиха подарък – Конституция на Република България със специално послание: „Скъпи ученици, Държите в ръцете си отпечатан върховния закон на държавата. В него са заложени принципите на правовия ред, който е гарант за спазване правата и свободите на гражданите. Работете усърдно над себе си, развивайте своите таланти и помнете, че по който и път да поемете в развитието си, трябва да познавате и спазвате законите, като знаете, че Правото е изкуство на доброто и справедливостта“, се казва още в обръщението цитирайки латинска сентенция.
Но това не беше всичко. Ангелски звън огласи съдебната палата в гр.Шумен. Гордостта на Шумен и лауреатите на множество национални и международни отличия, децата от хор „Бодра песен“ също бяха сред гостите. Концертният им състав поздравиха съдии, прокурори и съдебни служители по повод професионалният им празник с няколко изпълнения от своя богат репертоар.
Празника завърши с изпълнение на Химна на Република България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМомичетата от ФК „Олимпия“ пострадаха след като автобусът им се преобърна край Велико Търново
Следваща статияДоброто се възнаграждава! Почести за героя, спасил полицай край Смядово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here