дом Общество „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ в Шумен

„Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ в Шумен

0
ДЯЛ

Шумен ще бъде домакин на Третия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Той ще се проведе не 10 и 11 март.
Над 700 деца и младежи от цялата страна ще се състезават в три основни раздела: Музика, Изобразително изкуство и Хореография. Участниците са от над 30 населени места – София, Варна, Бургас, Ямбол, Смолян, Дупница, Велико Търново, Добрич, Разград, Търговище, Сливен, Карнобат, Провадия, Дългопол, Горна Оряховица и др.
Конкурсът ще тече успоредно в 5 зали – Младежки дом /„Надиграване“/, Концертна зала „Проф. Венета Вичева“ /Популярна музика и вокални групи/, НЧ „Добри Войников“ /Народна музика/, МК „Панчо Владигеров“ /Класическа музика/, РБ „Стилиян Чилингиров“ /Изобразително изкуство/. Лауреатите във всички направления ще бъдат удостоени с Наградата на кмета на град Шумен на гала концерта, който ще се състои на 10 март от 19 часа в залата на Младежкия дом. Журито включва 18 изтъкнати специалисти.
В направление „Класическа музика“ участниците ще демонстрират умения и талант пред проф. д-р Ростислав Йовчев – преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Славил Димитров – диригент на Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ и Снежанка Добрева – оркестрант в Държавната филхармония Шумен.
В направление „Народна музика“ даровитите деца ще оценяват Галя Петрова – Киркова, преподавател по народно пеене в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), гр. Пловдив, Калин Кирков – изпълнител, преподавател по гъдулка в АМТИИ, гр. Пловдив и Николай Гурбанов – председател на Българския национален младежки фолклорен съюз, изпълнител и диригент.
Обичаната от няколко поколения поп изпълнителка Ваня Костова ще отсява най-добрите в направление „Популярна музика и вокални групи“ заедно с композитора и аранжор Валери Костов и Кристина Иванова – победителката в третия сезон на „Гласът на България“.
Атрактивните изпълнения в раздел „Надиграване“ ще наблюдават и оценяват доц. Георги Хинов – хореограф и постановчик, главен художествен ръководител на Неврокопския ансамбъл, Любчо Василев – главен художествен ръководител на ансамбъл „Мизия“ и заместник председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, и Анета Мутафчиева – главен художествен ръководител на ансамблите „Мадара“ и „Звънче“.
Пейзажите на малките художници в раздел „Изобразително изкуство“ ще бъдат класирани от Теменуга Христова – председател на представителството на Съюза на българските художници в гр. Шумен и Виолета Петрова, Деница Спасова, Марияна Петкова, Димитър Димитров и Делян Абаджиев – преподаватели в СУ „Сава Доброплодни“.
Организатори на този престижен форум са Община Шумен, СУ „Сава Доброплодни“ и Училищното настоятелство към него. Конкурсът се осъществява с медийната подкрепа на БНР – РРС „Шумен“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзграждането на високоскоростния асансьор в МБАЛ е на финална права
Следваща статияЗапочва издаването на карти за градския транспорт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here