дом Култура Детски театрален фестивал ще събере 270 малчугани от цялата страна на сцена...

Детски театрален фестивал ще събере 270 малчугани от цялата страна на сцена в Шумен

0
ДЯЛ

Детски театрален фестивал „Коломбина“ ще се проведе в областния град на 29 и 30 март. Той се организира от учителския екип на Детска градина „Изворче” и води началото си от 1998 г., когато се провежда първото му издание на територията на детската градина.
Предвид интереса, който предизвиква в учителската и родителската общност и предвид амбициозните си цели, четвъртото издание на детския театрален фестивал „Изворни таланти” отваря своите рамки и приема статут на Детски театрален фестивал и се преименува на „Коломбина”, като същият от 2009г. се провежда ежегодно и със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство при ДГ ”Изворче” под мотото „Заедно да бъдем добри”.
Организаторите са поканили всички деца както от Шумен, така и техни връстници от различни градове на страната.
В изданието тази година ще участват 13 детски градини от Шумен, Добрич, Русе, Ямбол и Смядово. Децата, гости от други градове са 70.
Участниците общо са 270, като участията им са разпределени в два последователни дни. За всички са осигурени индивидуални награди от спонсори на фестивала и значки с логото на фестивала.
Всеки колектив – участник ще получи грамота и плакет на фестивала, като една от всички театрални трупи ще бъде отличена с наградата ГРАН – ПРИ „Златна Коломбина”.
Ще бъдат връчени и следните награди: „За най-малък участник“, „Мини талант”, „Властелинът на публиката”, „ Мъжка роля“, „Женска роля“, „Адаптиран сценарии“ и награда за „Режисура”.
Номинациите ще бъдат излъчени с помощта на компетентно жури от Шуменски университет, Община Шумен и ДКТ „В. Друмев“, което безпристрастно и по достойнство ще оценява представянето на всички участници.
Мисията на фестивала е малчуганите да откриват, претворяват и подаряват магията и стихията на театралното изкуство на други деца, за да направят по детски щастлив и приказен днешния и утрешния свят.
Детският театрален фестивал е възможност за всеки малък и пораснал творец да развива своя креативен потенциал, да го изявява пред публика и да се гордее с постиженията си, съобщават още организаторите на форума.
Фестивалът ще бъде открит на 29 март от 9.00 часа в Младежкия дом в Шумен, а награждаването и закриването ще се състоят на 30 март от 12.00 часа.
Снимката е илюстративна.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ търсене на учители: 6 училища имат нужда от преподаватели
Следваща статияГюнай Тефиков: Винаги трябва да сме готови за избори

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here